GIMNASTA ANA PORGRAS

Născută la 18 decembrie 1993, la Galaţi. A fost selecţionată pentru gimnastică la vârsta de patru ani, de antrenorii Agripina şi Paul Gâlea.
Primele performanţe sportive le‑a avut după vârsta de 12 ani, când la Campionatele Naţionale ale Cluburilor Sportive Şcolare a cucerit medalia de bronz la individual compus, locul II la bârnă şi locul III la sol. În acelaşi an, 2006, a fost cooptată în lotul naţional de junioare de la Oneşti. Cu echipa României a cucerit medalia de argint (bronz la sol) la Jocurile Balcanice pentru juniori, de la Istanbul.
Anul trecut a fost promovată la lotul naţional de junioare, de la Deva. În această perioadă a devenit dublă campioană naţională (paralele şi bârnă), a obţinut locul întâi la Campionatul Naţional al maeştrilor (bârnă) şi s‑a clasat pe locuri fruntaşe în concursurile internaţionale.
Anul 2008 îi aduce consacrarea definitivă. Devine campioană europeană de junioare, clasându‑se pe primul loc la bârnă şi locul IV cu echipa României, iar de două luni este componentă a lotului naţional olimpic de senioare, de la Deva.
Ana Porgras ‑ elevă a Liceului cu Program Sportiv Galaţi ‑ este detaşată pe plan profesional la Liceul cu Program Sportiv Cetate Deva. (www.viata-libera.ro)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s